English (United Kingdom)Nederlands (Nederland)
Home Hoe meewerken?

Hoe meewerken aan dit project?

De makkelijkste manier om je steentje bij te dragen, is SR4 Toolbox te downloaden en te gebruiken. Door het te gebruiken vind je de foutjes die er nog inzitten en ook wat er nog ontbreekt om van dit programma echts iets bruikbaars te maken. Deze bevindingen kan je dan melden aan de ontwerpers.

Aangezien Shadowrun een engelstalig spel is, vertaald in meerdere talen en gespeeld door nog meer mensen, is het meertalig maken van het programma en de documentatie, inclusief de website, een vereiste. Wie voor vertalingen in het engels, duits, frans en/of nederlands kan zorgen, zal met open armen ontvangen worden.

Wie echt veel tijd wil vrijmaken, kan meehelpen met de programmatie. Het programma is geschreven in Java, er wordt gebruik gemaakt van Swing. De data wordt opgeslagen in een database (HSQLDB) en wordt eruit gehaald dmv. Hibernate. Data die niet in de database zit, wordt gelezen en geschreven uit XML files, weerom met behulp van enkele goede bibliotheken.

Ook belangrijk is iemand die het grafische voor zich neemt, zowel de afbeeldingen in het programma, als die voor de documentatie en website.

Tot slot iets wat veel vergeten wordt: documentatie. Wie zich geroepen voelt om gebruikersdocumentatie te schrijven is ook van harte welkom in het team. In welk formaat dit gemaakt zal worden, is nog niet vastgelegd, maar het moet iets platformsonafhankelijk zijn, net zoals het programma. Deze documentatie zal uiteindelijk is PDF of als webpagina aan gebruikers aangeboden worden.
The Topps Company, Inc. has sole ownership of the names, logo, artwork, marks, photographs, sounds, audio, video and/or any proprietary material used in connection with the game Shadowrun. The Topps Company, Inc. has granted permission to SR4 Toolbox to use such names, logos, artwork, marks and/or any proprietary materials for promotional and informational purposes on its website but does not endorse, and is not affiliated with SR4 Toolbox in any official capacity whatsoever.