English (United Kingdom)Nederlands (Nederland)
Home

Wat is SR4 Toolbox?

SR4 Toolbox is een verzameling van kleine programma's ter ondersteuning van Shadowrun 4e editie, een pen & paper rollenspel dat zich afspeelt in onze wereld maar gesitueerd rond 2070. Over Shadowrun zelf is zeer veel info te vinden, bij de linken krijg je alvast een voorproefje.

Aangezien bij Shadowrun nogal wat papierwerk kan komen kijken, is het handig om je te laten bijstaan door enkele technische hulpmiddelen, waarvan SR4 Toolbox er eentje is. SR4 Toolbox is eigenlijk een verzameling van allerlei kleine programma's, soms aan elkaar gelinkt, die zowel spelers als spelleiders moeten ondersteunen. Voor spelers gaat het dan vooral om het beheer van het karakterblad, de gegevens worden beheerd via het programma en hieruit kan dan een mooi ingevuld karakterblad (PDF) gegenereerd worden, dan dan kan afgedrukt worden. Zo heb je dan als spelers steeds een mooi, en juist ingevuld, karakterblad bij je als het spel begint. Ook voor spelleiders zijn er tools voorzien die helpen bij de voorbereiding. Welke tools allemaal beschikbaar zijn, vind je in de rubriek 'beschikbare tools' bij de documentatie.

Het project is nog verre van voltooid. De reeds aanwezige tools zijn reeds bruikbaar, maar vragen nog behoorlijk wat afwerking. Ook zullen er tools bijkomen als blijkt dat daar vraag naar is. Aarzel dus niet om te laten weten wat er og schort aan SR4 Toolbox en welke tools je graag toegevoegd ziet aan deze unieke verzameling. Ook bij het verschijnen van nieuwe regelboeken wordt gekeken of er dingen moeten toegevoegd of gewijzigd worden.

SR4 Toolbox kan gebruikt worden op de meeste moderne pc's. Zowel op Windows, Linux als MacOS X werd de software succesvol getest.

 

Opgelet: versie 0.4.0 bevat een bug: het aanmaken van een PDF vanuit de Character Sheet Editor werkt niet als geen magical tradition is gekozen. Dit is ondertussen opgelost in versie 0.4.1

The Topps Company, Inc. has sole ownership of the names, logo, artwork, marks, photographs, sounds, audio, video and/or any proprietary material used in connection with the game Shadowrun. The Topps Company, Inc. has granted permission to SR4 Toolbox to use such names, logos, artwork, marks and/or any proprietary materials for promotional and informational purposes on its website but does not endorse, and is not affiliated with SR4 Toolbox in any official capacity whatsoever.